Sociaal project

Het hele pand heeft als basis een sociale inslag. Vandaar dat de tarieven zeer laag zijn gehouden. Er is namelijk geen winstoogmerk.

Nevelink

Twee jonge startende ondernemers hebben het achterste gedeelte van het pand in gebruik. Zonder huur te betalen krijgen ze hier de tijd om hun bedrijf te starten. Zodra het levensvatbaar is zonder steun moeten ze op eigen benen staan.

Voedselbank Losser

De Stichting Voedselbank Steunpunt Losser is in december 2010 opgericht om er voor te zorgen, dat mensen met een laag besteedbaar inkomen geholpen kunnen worden, en dat verspilling van voedsel wordt voorkomen.
De Voedselbank huurt het midden deel van het pand. Ze doen dit tegen een zeer gereduceerd tarief.

Meer informatie op: https://www.voedselbanklosser.nl/

meer informatie op: https://nevelink.nl/

Kraambox Losser

De kraambox ondersteunt gezinnen die uitbreiding verwachten.

Verjaardagsbox Losser

Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren worden aangemeld door: een consulent van de gemeente, maatschappelijk werk, IB-ers van school, kinderopvang, de Voedselbank en Stichting Leergeld. Zij geven de gezinnen die ervoor in aanmerking komen een formulier waarmee ze hun kinderen kunnen aanmelden. De werkgroep Verjaardagsbox-Losser bestaat geheel uit vrijwilligers. Zij verzorgen de boxen en brengen ze bij de kinderen thuis.
meer informatie op: https://verjaardagsbox-losser.nl/

De Fotografiewerkplaats Losser

Samenwerken aan samen werken. Leren en professioneel ontwikkelen. Experimenteren en innoveren. En dat allemaal op het gebied van fotografie!
De Fotografiewerkplaats: de fotoparel van Twente!
Lees meer